Afbeelding
Shutterstock

Elian Somers verzorgt lezing ‘The Other Landscape’

Algemeen

ASSENDORP - The Other Landscape is een lezing over het utopisch stadslandschap, het landschap in het teken van architectuur, stedenbouw en ideologie. Elian Somers verhaalt erover op dinsdag 26 maart in Stadkamer Centrum.

Ze vertelt over het landschap waarop toekomstdromen en denkexperimenten, politieke systemen en ideologieën en andere geconstrueerde waarheden en werkelijkheden worden geprojecteerd. Het landschap dat naast verwondering en dromen, verwarring en vragen oproept. Aan de hand van fotografie, tekst, kaart- en archiefmateriaal neemt Somers het publiek mee naar een serie utopische stadslandschappen waaronder het modernistische, socialistische en neoliberale stadslandschap. In deze stadslandschappen lopen allerlei perspectieven op de waarheid, werkelijkheid en geschiedenis door elkaar.

Elian Somers (Sprang-Capelle, 1975) behaalde haar Master in architectuur aan de Technische Universiteit in Delft en haar Master in fotografie aan de AKV St. Joost in Breda. Sinds 2007 werkt Somers aan langlopende projecten over het stedelijk landschap en de wisselwerking tussen architectuur, stedenbouw en ideologie.

Haar werk is tentoongesteld in exposities in onder andere het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam in Amsterdam, TENT in Rotterdam, Foam in Amsterdam en Kunsthalle Wilhelmshaven in Wilhelmshaven (DE). In 2013 is het boek Border Theories gepubliceerd, in 2017 de publicatie One and Another State of Yellow.

De lezing begint om 20.00 uur; de inloop is vanaf 19.30 uur. Het adres van Stadkamer Zwolle is Zeven Alleetjes 1a. Er zijn geen kosten verbonden aan deze lezing.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59