Afbeelding
Christiaan Schulte

Het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal zoekt verhalen over de provincie

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - Tijdens de Landelijke Boekenweek, op donderdag 28 maart, wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal in schouwburg Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle.

Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten - waaronder Özcan Akyol, Annejet van der Zijl en Toon Tellegen - reizen af naar Zwolle voor interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten. Daarnaast kan iedereen op het podium staan met een typische anekdote over de provincie.

Iedere streek heeft eigen verhalen, ook Overijssel. Overijssel Verwoord, de organisator van het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal, daagt iedereen uit zijn of haar eigen, typisch Overijsselse, anekdote op het podium te komen vertellen. Dus wie bijvoorbeeld een legendarische avond beleeft in Deventer of een paradijsvogel ontmoet in Hellendoorn, kan zich aanmelden via mailto:tom@denieuweoost.nl door de anekdote in twee zinnen te mailen. De organisatie maakt een selectie uit de aanmeldingen. De geselecteerde verhalenvertellers krijgen een vrijkaartje voor het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal en mogen hun verhaal op het podium vertellen.

Verhalen van Overijssel is een programmaonderdeel van het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal. De presentatie van dit programma ligt in handen van Jack Weijkamp, verhalenverteller bij Firma Weijland. Tussen de anekdotes door leest hij voor uit zijn verzameling Verdrietige verhalen uit een middelgrote stad.

Het bal begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 17,50 euro, 15 euro met bibliotheekpas en 10 euro voor studenten en CJP-houders. Zie voor meer informatie en kaartverkoop http://www.overijsselverwoord.nl.

Overijssel Verwoord is een groot, provinciebreed programma met evenementen voor lezers en schrijvers. In heel de provincie wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal met schrijfwedstrijden, leesclubs, verhalenwedstrijden en evenementen. Overijssel Verwoord wordt gesubsidieerd door Provincie Overijssel en uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost). Hiervoor werkt Wintertuin intensief samen met Rijnbrink, partner voor bibliotheken en culturele organisaties. Daarnaast zijn er talloze partners uit de provincie bij Overijssel Verwoord betrokken, waaronder Zorggroep Solis en Rijksmuseum Twenthe.