Afbeelding
(aangeleverde foto)

Film over Italiaanse dolle vreugde in De Stoomfabriek

· leestijd 1 minuut Algemeen

DALFSEN - Beatrice en Donatella. De ene een ras-opportunist, de ander van het type stille wateren, diepe gronden. Twee absolute tegenpolen die samen weten te ontsnappen uit een psychiatrische instelling ergens in het Italiaanse Toscane. Een bekend thema, klinkt als? Welnu, regisseur Paolo Virzi beweert bij hoog en laag dat hij zich voor La Pazza Gioia (dolle vreugde) geen moment heeft laten inspireren door Thelma & Louise van Ridley Scotts. Neem niet weg dat hij een roadmovie van formaat heeft afgeleverd die van begint tot eind weet te boeien. Vrijdag 15 maart om 20.00 uur te zien in Theater De Stoomfabriek.

Valeria Bruni Tedeschi speelt Beatrice, een nymphomane, een fantast, die ervan overtuigd is dat de groten der aarde tot haar vriendenkring behoren. Donatella (Micaela Ramazotti - Virzi`’s eigen vrouw, red.) is jong en gesloten en leeft in haar eigen mysterieuze wereld. "Het idee kwam van een kort verhaal dat ik tijdens het filmen van mijn vorige film Il capitale umano schreef”, aldus Paolo Virzi die het scenario van La Pazza Gioia schreef met filmmaker Francesca Archibugi. “Al sinds de filmacademie ben ik met haar bevriend. Bovendien heeft zij eerder geschreven over vrouwen en kwesties rondom geestelijke gezondheid. In La pazza Gioia spelen ook echte patie¨nten. Soms kon ik niet zien wie speelde of wie echt mentaal niet helemaal gezond was. Als iedereen in de rij stond voor een pilletje of een druppel sloot ik ook wel eens aan. Films maken is zo makkelijk nog niet", besluit Virzi met een knipoog.

Vrijdag 15 maart te zien in Theater De Stoomfabriek. Kaarten kosten 4 euro 50 en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen. Aanvang: 20.00 uur. Volg het theater ook op Facebook en Instagram.