Afbeelding

Uniek zorgaanbod voor volwassenen met autisme in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zwolle – maart 2019 – Zwolle krijgt een uniek nieuw aanbod voor werkende en werkzoekende volwassenen met autisme. IVA, een organisatie dat zich landelijk inzet voor volwassenen met autisme die kunnen en willen werken, opent in juli van dit jaar een locatie in Zwolle. Op dinsdag 9 april is er een bezichtiging voor iedereen die meer wil weten over IVA en de locatie in Zwolle.

Passende begeleiding voor volwassenen met autisme, die kunnen en willen werken is er veelal niet. IVA combineert woon- en leefbegeleiding met jobcoaching. In veel andere steden werkt deze aanpak ontzettend goed. Ook in Zwolle lijkt er vraag naar goede begeleiding. Vandaar dat IVA op 9 april een bezichtiging organiseert voor belangstellenden. Tijdens de bezichtiging is er uitleg over IVA en kunnen geïnteresseerden rond kijken op de locatie. Geïnteresseerden en belangstellende kunnen zich opgeven via www.invoorautisme.nl/woningen/zwolle

IVA is in 2013 opgericht om het percentage werkende mensen met autisme te verhogen, vanuit de overtuiging dat de meeste mensen met autisme met de juiste begeleiding een relatief normale maatschappelijke carrière kunnen hebben. IVA realiseert dit door een combinatie van woonbegeleiding, jobcoaching en werktoeleiding aan te bieden. Dit doen we op kleinschalige locaties of via ambulante begeleiding bij mensen thuis. Op de locaties wonen bewoners in zelfstandige appartementen waarbij structureel begeleiding aanwezig is. Daarnaast is er individuele begeleiding op afspraak.
Wanneer iemand zelfstandig woont komt een medewerker van IVA op afspraak thuis en mogelijk ook op het werk langs. Iedereen heeft één persoonlijk begeleider die op alle levensgebieden meekijkt, begeleidt en coacht. Dit schept rust en zorgt voor een goed overzicht. Dit maakt de begeleiding door IVA zo uniek!

IVA is samen met Stumass en Capito Wonen onderdeel van stichting JADOS. Stumass en Capito Wonen die respectievelijk begeleiding bieden aan hbo/wo en mbo studenten met autisme, zijn al jaren gevestigd in Zwolle.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden