Afbeelding

Column Papje

Rondje Swolle

Weet je nu al wie je woensdag gaat stemmen? Die vraag kreeg ik omdat ik mij vorige week op deze plek kritisch uitliet over het instituut provincie. Rijk, provincies, gemeenten, regionale samenwerkingsverbanden: zijn vormen samen een bestuurlijke spaghetti.

We kunnen in dit rijtje de provincies best missen. Grote beslissingen worden in ons land immers door het parlement genomen; kleiner en dichterbij huis kennen wij de, doorgaans goed functionerende, gemeenten.

Toch ga ik woensdag stemmen. Niet van harte dus, maar omdat het een recht is. In veel landen zouden de burgers dat recht graag hebben. In het Noord-Korea van Kameraad Kim-Jong-un of Saoedi-Arabië bijvoorbeeld. En op wie ik ga stemmen? Op een kandidaat uit Zwolle. Nummer 2 van lijst 2 om precies te zijn. Regien Courtz.

U weet dat Statenleden uiteindelijk de Eerste Kamer kiezen. Vandaar dezer dagen de overdaad van landelijke politici op Uw televisie. Door het hokje van nummer 2 van de VVD rood te kleuren, breng ik indirect ook een stem uit op nummer 8 van de VVD voor de Eerste Kamer: Onze eigen burgemeester Henk Jan Meijer.

Een ervaren en vakbekwaam bestuurder en daar kunnen we er wel wat meer van gebruiken. Woensdag stem ik overigens bij de verkiezing van het waterschap bestuur ook op een Zwolse kandidaat. Namelijk nummer 4 van lijst 2: Hans Wijnen.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59