Afbeelding

Help, ik heb een bril nodig! Of toch lenzen...?

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In veel gevallen denken mensen wanneer ze steeds wat minder gaan zien: help, ik heb een bril nodig. Wellicht passen lenzen echter beter bij hun actieve leven.

De eerste tekenen van verminderd zicht zijn vaak dat men ‘s avonds in het verkeer slechter ziet of dat men de ondertiteling op televisie niet meer kan lezen. “Tussen die bewustwording en het bezoeken van jochem, voor ogen zit nog een stap”, ervaart eigenaar Arie van Vliet. “Die stap is ontkenning: ‘Ik word niet ouder, ik ben immers nog hartstikke actief.’ Voor deze groep hebben we een heel praktische oplossing: lenzen.”

“Voor wie een actief leven heeft, bijvoorbeeld veel sport of graag tijd buiten doorbrengt, zijn lenzen praktischer dan een bril”, vervolgt de opticien. “De voordelen van lenzen ten opzichte van een bril zijn dat je geen beslagen glazen hebt bij inspanning, geen druppels op je glazen, geen randen waar je tegenaan kijkt en lenzen bieden een hoog draagcomfort.”

Aangezien lenzen contact maken met het oog kan dit van invloed zijn op de gezondheid van het oog. Van Vliet: “Daarom is het van belang om bij een deskundige je lenzen aan te meten.” Jochem, voor ogen is specialist in alle soorten contactlenzen: van speciale medische lenzen tot daglenzen. Benieuwd naar de mogelijkheden of niet tevreden over de huidige lenzen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende lensscreening via www.voorogen.nl of bel (038) 421 58 17. Tot 1 september maken alle lensklanten van jochem, voor ogen kans op een dames- en heren WATT e-Bike ter waarde van 1.350 euro.

Jochem, voor ogen

Vispoortenplas 1

8011 TH Zwolle

(038) 421 58 17

www.voorogen.nl