Afbeelding

Column Papje

Rondje Swolle

Kom mee naar buiten allemaal! Afgelopen donderdag begon de meteorologische lente en komend weekend gaat de klok weer een uur vooruit. Zomertijd! En over een paar weken is het Pasen, de traditionele opening van campings en andere toeristische verblijfplaatsen. Kortom we kunnen weer van het buitenleven genieten.

Een terrasje pakken bijvoorbeeld. Als de uitbaters daarvan voldoende personeel kunnen hebben kunnen vinden. Dat schijnt dus nog niet zo eenvoudig te zijn. We kunnen in Zwolle waarschijnlijk niet meer naar het ‘Stadsstrand’ op het Rodetorenplein. De exploitant is namelijk failliet verklaard. Aan de zon heeft het dus vorig jaar niet gelegen! Gelukkig kun je op dat plein wel gewoon op het terras van Las Rosas terecht. Een terras heeft ook eetcafé de Kleine in de Luttekestraat. Vanaf zondag in handen van Gerben Kloosterziel en Jolanda Broekhuis.

Het stel heeft daarnaast ook een camperplaats gecreëerd aan de Pannenkoekendijk. Inclusief alle voorzieningen zoals toiletgebouwen en aansluitingen voor elektriciteit en water. Een mooie voorziening. Helpt zeker meer toeristen naar de stad te trekken. Want de camper wordt steeds populairder, vakantie in eigen land ook. In de zomervakantie zoeken we het ook steeds dichterbij huis. Duitsland en Oostenrijk worden massaal door ons bezocht dit jaar. Geniet van de zon, waar we overigens fors voor moeten betalen. Of zou Baudet dat nog een beetje kunnen afremmen?