Afbeelding

Begin april verkiezing Miss Kampen 2019

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op de eerste maandag van de maand (1 april) wordt om 16.00 uur in Kampen voor het eerst in de geschiedenis een feestelijke Koeienparade georganiseerd met de verkiezing van Miss Kampen 2019. Tientallen koeien zullen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van de burgemeester van Kampen. Na een parade door de Oudestraat vindt de jurering plaats op de Plantage. Daarnaast wordt aan de populairste koe ook een publieksprijs uitgereikt. Iedereen met verstand van koeien is daarom uitgenodigd naar de binnenstad van Kampen te komen.

Koe aan de toren

Kampen heeft iets met koeien. Tot ver in de 20ste eeuw waren in de Kamper binnenstad, vooral in het gebied tussen Groenestraat en Ebbingestraat, stadsboerderijen in bedrijf. Bij de start van het voorjaar gingen de koeien door de stad naar de wei. En vorig jaar werd nog het Amerikaanse Tv-programma ‘The Amazing Race’ opgenomen in Kampen. Deelnemers moesten zo snel mogelijk een Kamper koe in de Nieuwe Toren hijsen. Een oeroude traditie, gebaseerd op het verhaal dat de Kampenaren bij gebrek aan een grasmaaier ooit een koe op de toren wilden zetten. Ze deden de koe een touw om de nek en begonnen te hijsen. Met alle gevolgen van dien.

Visit Kampen

Kampen Marketing lanceert 1 april de nieuwe meertalige website www.visitkampen.nl voor toeristen uit binnen- en buitenland. Vanwege de grote internationale belangstelling voor het koehijsen wordt daarom na jaren zonder levende koeien in de stad een nieuwe invulling gegeven aan de parade van koeien door de binnenstad van Kampen. Inclusief de verkiezing van Miss Kampen 2019. Multivlaai Kampen ontwikkelt op dit moment zelfs een heuse Koeienvlaai. Zodat ook de eigenaar van de winnares in het zonnetje gezet kan worden. Om discussies over vleeskeuringen te voorkomen, worden de koeien beoordeeld op karakter (hartelijkheid) en uitstraling. Op dit moment zijn er al meer dan 10 kandidaten ingeschreven via www.misskampen.nl. Kampen Marketing zoekt nog vrijwilligers die de kandidaten tijdens de parade willen begeleiden als poepvanger. Gratis aanmelden kan via administratie@kampenmarketing.nl. Enige ervaring is wel gewenst. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Deskundige jury

Kampen MarketingIedereen mag meedoen aan de beoordeling van de koeien op 1 april. Naast de publieksprijs wordt de hoofdprijs uitgereikt door een deskundige jury onder leiding van burgemeester Bort Koelewijn. De overige juryleden zijn Hans Klopper (bekend van zijn rol als scheidrechter bij het Tv-programma ‘Bommetje!’), de populaire vlogster Irma Knol en Fré Helleman, voorzitter van de OVK (vereniging van binnenstadsondernemers).

Afbeelding
Verdachte van poging doodslag met mes in Zwolle blijft vastzitten Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Samenwerking leidt tot tweehonderd nieuwe woningen in Zwolle Algemeen gisteren
Afbeelding
Thorbecke Scholengemeenschap wint prijs voor beste pitch bij Technasium Brandweer Award Algemeen 18 apr, 16:27