Afbeelding

RTV Oost viert streektaal op het eerste Dialectfestival

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

RTV Oost zet in maart de streektaal in het zonnetje tijdens Maart Dialectmaand. Op zondag 31 maart wordt de maand afgesloten met een Dialectfestival.

Iedereen kan de streektaal met RTVOost vieren en genieten van diverse muzikale optredens en cabaret. Ook voor de kleine dialectfans is er van alles te doen. De deuren van de studio in Hengelo gaan om 13.00 uur open. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Bezoekers kunnen genieten van liedjes van Bert Eeftink & Paul Schabbink, Höllenboer, Frank Droste en Edwin van Hoevelaak. Het wordt volgens RTV Oost lachen geblazen met Jan Riesewijk en Tweeduuster en als klap op de vuurpijl geven De Heinoos een foyerconcert.

Op het dialectfestival is er ook aan de innerlijke mens gedacht. Gasten kunnen de proeverij van streekgerechten bezoeken met kaas van De Heileuver uit Dalmsholte, gerookte producten uit Marle, ijs van ’t Loaboerke uit De Lutte. mosterd en delicatessen uit Heeten en RTV Oost is zelf ook met een kraampje aanwezig. Kleine dialectfans kunnen zich, net als een echte tv-ster, laten schminken, springen op het springkussen of filmpjes kijken in de dialectbioscoop. Ook is er een kleine informatiemarkt met kraampjes van tijdschrift Noaber en de theaterproductie Hannah van Hendrik. Bezoekers kunnen tevens een kijkje achter de schermen nemen in de tv- en radiostudio’s en op de nieuwsredactie.

Het Dialectfestival is zondag 31 maart in de studio’s van RTV Oost aan de Hazenweg 25 in Hengelo. Het festival begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59