Hoe toekomstbestendig is de opvoeding van onze kinderen?

· leestijd 1 minuut Algemeen

De wereld waarin onze kinderen opgroeien is fundamenteel anders dan die waarin we zelf zijn opgegroeid. Hoe moet je omgaan met de sneller veranderende wereld en de opvoeding van kinderen? Om vaders en moeders handvatten te geven is Leonie Pietersen van Media-iq te gast op dinsdag 2 april van 19.30 – 21.00 uur met de lezing ‘Media en Opvoeding’ tijdens de Media Ukkie Dagen van Stadkamer.

De wereld waarin onze kinderen opgroeien is fundamenteel anders dan de wereld waarin we zelf zijn opgegroeid. De veranderingen gaan razendsnel en wat de toekomst ons brengt, is niet te voorspellen. Hoe ziet de maatschappij er over 10 jaar uit of wanneer onze kinderen volwassen zijn, welke vaardigheden zullen ze nodig hebben en wat voor werk gaan ze doen?
Dit zijn vragen waar we geen antwoord op hebben, maar we kunnen in de opvoeding wel rekening houden met een paar belangrijke principes. Leonie Pietersen maakt ouders wegwijs in de wereld van media en opvoeden. Aan het eind van de avond hebben de ouders een aantal handvatten om actief met kinderen aan de slag te gaan om mediawijs te worden.

‘Media-iq’ is de naam waaronder Leonie Pietersen werkzaam is als zelfstandig mediacoach. Zeven jaar geleden volgde zij hiervoor een opleiding. Zij is expert op het gebied van kinderen en digitale vaardigheden en is bezig met het opzetten van een leerlijn voor digitale geletterdheid.

Media en Opvoeding is op dinsdag 2 april van 19.30 – 21.00 uur in Stadkamer Centrum. De toegang is 6 euro (voor leden van Stadkamer 5 euro). Tickets zijn te koop via stadkamer.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden