Afbeelding

Vernieuwd Quasi Berkum gaat weer op de planken

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM – Wie zin heeft in een avondje lachen, komt aan zijn trekken met het toneelstuk ‘Straf’ van toneelgroep Quasi op 12 of 13 april. De uitvoeringen zijn te zien in wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum.

De toneelgroep speelt dit jaar een stuk dat draait om misschien wel een van de grootste veranderingen die men in zijn/haar leven kan meemaken: het gaan wonen in een verzorgingstehuis. Het toneelstuk ‘Straf’ van Ton Davids speelt zich af in een verzorgingstehuis op de kamer van de heer Anton Velsen. De titel roept direct een aantal vragen op: is het een straf voor Anton, omdat hij in een verzorgingstehuis moest gaan wonen? Of straft hij op zijn beurt weer zijn dochter, omdat hij merkt dat zij gebruik wil maken van zijn definitieve verhuizing om zijn woning te kunnen verkopen? Of heeft het toch meer te maken met de taakstraf die Bert Bezuijen moet volbrengen in het verzorgingstehuis voor een grove verkeersovertreding, waar hij eigenlijk weinig aan kon doen? De komst van Bert in het verzorgingstehuis is zeker geen straf voor Sylvia, de verzorgende zuster aldaar, zo zal heel snel blijken.

Toneelvereniging Quasi Berkum heeft dit seizoen een metamorfose ondergaan. De groep repeteert dit seizoen voor het eerst niet meer in de Weijenbelt, staat onder leiding van een nieuwe regisseur én heeft weer nieuwe leden mogen verwelkomen. Onder de bezielende leiding van Tanja Mensink heeft Quasi Berkum hard gewerkt aan een nieuw toneelstuk. De groep heeft het wijkcentrum als repetitielocatie verlaten, maar keert voor de uitvoeringen terug naar het vertrouwde podium van De Weijenbelt.

Belangstellenden kunnen voor kaarten mailen naar info@quasiberkum.nl.