Afbeelding

Werk van Wayne Dieleman te zien in Stadkamer

Algemeen

ZWOLLE - Deze maand exposeert de Zwols-Joodse kunstenaar Wayne Dieleman uit Stadshagen in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1A. Zijn werk is daar tot en met 25 april te zien.

“Dieleman heeft al een veel bewogen leven achter de rug. Als kind werd hij door zijn moeder afgestaan ter adoptie en groeide hij op in een christelijk boerengezin. Zijn adoptiefouders overleden al vrij jong. En ook met zijn gezondheid gaat het niet altijd even goed. Toch heeft Wayne de weg weten te vinden naar de expressie en uitbeelding van al deze hoogte en dieptepunten” zo lezen we in een persbericht.

“Een van die dieptepunten was de ontdekking dat hij van Joodse afkomst is en dat het overgrote deel van zijn biologische familie in de Tweede Wereldoorlog is vermoord. Dieleman schreef daar een indrukwekkend boek over: ‘Mijn verloren familie’. Die Joodse roots komen ook veel in de kunstwerken van Wayne Dieleman voor. Hij maakt veel, zoals hij dat zelf zegt, ‘toegepaste’ kunst. In de vitrines staan enkele typisch Joodse gebruiksvoorwerpen die hij van glas maakt. “