SVI pakt periodetitel met verdiende zege over WVF

ZWOLLE - SVI heeft met een 2-0 overwinning op WVF de periodetitel veroverd. In een sfeervolle, maar niet zo spectaculaire stadsderby sloeg de thuisploeg in de slotfase toe en won het dik verdiend.

Youp Kok miste al na twee minuten een strafschop, maar kroonde zich toch tot held door in de 84ste minuut de eerste treffer te maken. De winst kwam SVI toe. Het liet de bal makkelijker rond gaan, creëerde de meeste kansen en raakte de lat en de buitenkant van de paal. Kort voor de 1-0 was Kok heel dichtbij toen hij van dichtbij de bal op de sterk keepende Mike te Wieke kopte en daarna de rebound miste.

Het moment van de laatste tijd zo moeilijk scorende spits kwam in de 84ste minuut. Op aangeven van Nathan van Rijn schoof Kok de bal binnen na zijn tegenstander te hebben uitgekapt.

WVF zette nog wel aan, maar tot een echte kans kwam het (de hele wedstrijd) niet. In blessuretijd maakte Faisel El Atiaoui er 2-0 van met een heerlijke knal.

Met een gelijkspel bij SVI-WVF was Vroomshoopse Boys er met de tweede periodetitel vandoor gegaan. VB won met 0-4 van IJVV. Be Quick '28, dat in theorie ook nog kans maakte, ging met 3-0 onderuit bij DZSV.