PEC Zwolle-FC Emmen (Paal tweede van links)
PEC Zwolle-FC Emmen (Paal tweede van links) Hans Smit

Kenneth Paal en PEC Zwolle vieren feest na belangrijke zege op FC Emmen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - Met een 3-0 zege op FC Emmen is PEC Zwolle qua resultaat uitstekend begonnen aan het laatste kwart van de competitie. En dat doet Kenneth Paal goed, die sowieso een fijne week beleeft. "Dit was een hele belangrijke zege."

Linksback Paal (21) heeft namelijk te horen gekregen dat PEC graag met hem door wil. De PSV-huurling maakt op de technische leiding een uitstekende indruk. De optie tot koop in het contract wil de Zwolse clubleiding lichten. Er ligt dan een driejarig contract voor hem klaar. "Dat is fijn. Ik voel het vertrouwen van de club, de trainer en mijn medespelers. Het is mooi dat ze dit ook uitspreken. Mijn management is er mee bezig. Als het zover is dat het rond is, dan horen jullie dat vanzelf."

Dat PEC in Paal de back van de toekomst ziet, is vrij logisch. De jonge verdediger vormt een aardige tandem met Mike van Duinen en laat zich aanvallend regelmatig zien. Verdedigend kan de geboren Arnhemmer nog wel wat bijleren. "Het is ook een kwestie van ervaring. Ik merk dat ik beter word doordat ik iedere wedstrijd speel. Ik leer situaties beter herkennen en voel mij steeds sterker worden."

Dat laatste lijkt te gelden voor heel PEC Zwolle. De vijfde overwinning sinds de winterstop heeft PEC vaster op plek twaalf gebracht. De voorsprong op nummers zestien (De Graafschap) en zeventien (Emmen) is gegroeid tot zeven punten. De verdienste van trainer Jaap Stam, die de ploeg meer naar de mogelijkheden laat spelen dan voorganger John van ’t Schip. PEC speelt compacter en geeft minder kansen weg dan voor de winterstop. Als voorin dan ook nog eens de eerste de beste kans wordt benut, zoals Vito van Crooij zondagmiddag al na drie minuten doet, is de zege binnen. Qua voetbal valt er nog wel het nodige te verbeteren. De Zwollenaren missen bij tijd en wijle de rust en de overtuiging om de bal in de ploeg te houden. Daardoor kan Emmen bij tijd en wijle aardig meevoetballen, al is die ploeg aanvallend te afhankelijk van Zwolle Anco Jansen. Die kan het ook niet alleen.

Paal kan dankzij doelpunten van Van Crooij en tweemaal Lennart Thy het feest vieren met zijn teamgenoten en de Zwolse aanhang. Komende week wachten PSV-uit en Fortuna Sittard-thuis. Bij winst in die laatste kan handhaving zomaar bewerkstelligd zijn. Paal: "We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet."

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 23 uur geleden