Afbeelding
BrugMedia

Politie onderzoekt twee pogingen tot brandstichting

Algemeen

ZWOLLE - De politie is een onderzoek begonnen naar een poging tot brandstichting op zaterdagavond 30 maart rond 20.30 uur bij een woning aan de Alm in de Aa-landen.

Getuigen hebben verklaard dat ze een persoon met molotovcocktails zagen lopen bij de woning. Of de persoon ze daadwerkelijk richting de woning heeft kunnen gooien, is nog onduidelijk. Ze zijn in ieder geval op straat ontbrand, waarna de verdachte wegvluchtte. Buurtbewoners probeerden de persoon tegen te houden, maar deze kon ontkomen. Een zoektocht door de politie leverde geen resultaat op. Van de verdachte is een signalement bekend. Het gaat om een persoon van circa 1.80 meter met een slank postuur en blank of licht getint uiterlijk. De persoon droeg lichtblauwe jeans en een zwarte hoodie met op de achterkant een lichtblauw logo met een ruit.

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart werd op vergelijkbare wijze brand gesticht bij een woning aan de Berkumstraat. De politie onderzoekt of dit incident een verband heeft met de poging tot brandstichting aan de Alm.

Wie iets verdachts heeft gezien of meer informatie kan geven, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30