Afbeelding

De obstacle runners kunnen inschrijven

· leestijd 1 minuut Algemeen

HATTEM - De inschrijving voor de Obstacle Run in Hattem, dat gehouden wordt op zaterdag 22 juni, is online. Deelnemers kunnen zich nu al opgeven voor de 5 of de 8 kilometer.

De editie van dit jaar is een logisch vervolg op de Obstacle Run van vorig jaar. De eerste editie was met bijna 250 deelnemers een groot succes. "En nu gaan we voor een maximaal aantal van 500 deelnemers", zo laat de organisatie weten. Gezien het enthousiasme in Hattem en omstreken, is de verwachting dat de inschrijving vrij snel vol is. "Het is dus raadzaam om je direct in te schrijven", zo waarschuwt de organisatie. Kinderen tot 16 jaar kunnen deelnemen voor 7,50 euro en vanaf 16 jaar bedraagt de deelnameprijs 15 euro. De Obstacle Run, zo laat de organisatie weten, is geen wedstrijd maar een uitdaging. "Het gaat niet om een winnende tijd, maar om de sportieve uitdaging de obstacle run uit te lopen. Mede daardoor was het vorig jaar zo succesvol. De oudste deelnemer was 68 en de jongste 7. Prachtig, want dat was ons doel. Jong en oud in beweging krijgen", aldus Obstacle Run Hattem. Jongeren tot en met 12 jaar dienen echter wel deel te nemen onder begeleiding van een ouder persoon. "Het liefst natuurlijk een vader of moeder of opa en oma. Maar vorig jaar deed er ook een klas van een basisschool mee onder begeleiding van een aantal ouders. Dat is natuurlijk ook prima", legt de organisatie uit. Inschrijven kan via inschrijven.nl. Zoek dan op 22 juni 2019 Obstacle Run Hattem. Hou ook de Facebook-pagina van Obstacle Run Hattem in de gaten of www.obstaclerunhattem.nl. Daar worden ook de voorwaarden benoemd voor deelname.

De Obstacle Run Hattem is niet de enige activiteit van deze dag. De ondernemers van Hattem presenteren dan bijvoorbeeld De Langste Dag van Hattem. De winkels en horecagelegenheden hebben dan tal van leuke aanbiedingen en in de haven, waar ook de start is van de Obstacle Run Hattem, is 's avonds Heibel in de Haven. Daar wordt gezellig, onder het genot van een drankje, genoten van muziek in festival-achtige sferen.