Afbeelding

Zwolse bruggen krijgen onderhoudsbeurt

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle voert in 2019 omvangrijke werkzaamheden uit aan de vier grote bruggen die op afstand bedienbaar zijn. Het gaat om de Mastenbroekerbrug, Twitstvlietbrug, Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug.

Er geldt dan een beperking voor de doorvaarthoogte voor de scheepvaart. Het (auto)verkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik maken van de bruggen. De besturing en de aandrijving van de bruggen worden aangepast of vernieuwd, zodat ze voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen uit de Europese Machinerichtlijn. Wethouder William Dogger: “Door de aanpassing blijven onze grote beweegbare bruggen werken op het hoogste veiligheidsniveau en met minimaal storingsrisico. Daarmee verzekeren we ook voor de toekomst de bereikbaarheid van onze stad per weg én per water.”

Tijdens de werkzaamheden is de brug niet bedienbaar. Om de hinder voor de scheepsvaart zo veel mogelijk te beperken, wordt het werk in twee fasen uitgevoerd. In beide fasen worden twee bruggen tegelijkertijd onder handen genomen.

In de eerste fase gaat het om de Holtenbroekerbrug en Hofvlietbrug. De werkzaamheden duren van 29 april tot en met 21 mei. Beide bruggen zijn dan niet bedienbaar. De doorvaarthoogte van de Holtenbroekerbrug is tijdens de werkzaamheden 2.00 meter boven NAP en die van de Hofvlietbrug 2.80 boven NAP. Het doorvaren onder de bruggen blijft mogelijk. De pleziervaart kan in deze periode eventueel aanmeren in jachthaven De Hanze. De beroepsvaart kan aanmeren in de Magriethaven.

De tweede fase betreft de bruggen over het Zwartewater in de vaarrichting vanuit de IJssel naar Hasselt: Mastenbroekerbrug en Twistvlietbrug. De werkzaamheden worden uitgevoerd van 2 september tot en met 16 september. De bruggen zijn dan niet bedienbaar. Het doorvaren onder het vaste deel van de brug blijft wel mogelijk. De doorvaarthoogte van het vaste deel is 5.50 meter ten opzichte van NAP. Overig scheepvaartverkeer moet omvaren.

Meer informatie over de werkzaamheden staat op www.zwolle.nl/bruggen.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden