Afbeelding
Joel van Moerkerk en Luna Helbers

Twee Zwolse karateka’s pakken Open Amsterdam Cup

Algemeen

Zondag werd in Amsterdam de derde editie gehouden om de Internationale Amsterdam Cup. Ruim 475 deelnemers uit 17 landen namen deel aan dit prestigieuze toernooi voor de jeugd tot 21 jaar. Vanuit Zwolle nam de karateclub Mossel-Boot twee titels en een bronzen plak mee naar huis en dat was op dit internationale podium een prima score.

Anna van Zomeren won bij de dames tot 21 jaar haar eerste internationale prijs door om de derde plek te winnen van haar clubgenoot Esmee Kaya, waarna Joel van Moerkerk zich opmaakte voor de strijd bij de heren tot 21 jaar. Hij startte als favoriet en die rol maakte hij volledig waar door probleemloos door te storen naar de finale. Hierin nam de Fransman Anouar Bourgrine brutaal de leiding. De Kampenaar in Zwolse dienst verhoogde het tempo en pakte daarna de winst met 2-1.

Luna Helbers, na een half jaar afwezigheid weer op de mat, liet er bij de meisjes 14-15 jaar geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Tegen uitsluitend internationale tegenstanders pakte ze heel slim de punten. In een spannende finale was ze met 2-1 te sterk voor de Luxemburgse Clarisse Moens. Ze onderscheidde zich vooral door haar messcherpe counters.