Afbeelding

Wajong Talenten - 'Een kopje thee bij het Voorhuys veranderde mijn leven'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Mijn naam is Kevin en ben 23 jaar, ik kom oorspronkelijk uit België. Door vele omstandigheden ben ik Nederland terecht gekomen en heb ik een behoorlijke rugzak. Ik was een periode werkloos en had moeite om mijzelf weer in de maatschappij te krijgen.


Via de werkcorporatie ben ik uitgekomen op een sollicitatie van een supermarkt. Deze sollicitatie was in het beheer van Sabine van Wajong talenten. Ongeveer een jaar geleden heb ik met Sabine afgesproken om kennis te maken voor de sollicitatie. Toen vroeg Sabine mij op een gegeven moment welk beroep ik eigenlijk het allerliefste wilde uitvoeren. Na een poosje hierover te hebben gesproken kwamen er eigenlijk 2 beroepen naar boven. Ambulance chauffeur en beveiliger.


Aangezien dat Ambulance chauffeur een behoorlijk lastig traject zou worden hebben wij gekeken naar de andere optie, beveiliging. Tijdens een ritje in de auto op zoek naar een baan samen met Sabine kwamen we erachter dat er een beveiligingsbedrijf in Emmeloord gevestigd is. We zijn toen op een parkeerplaats gaan staan met de auto en hebben meteen gebeld naar het bedrijf met de vraag of zij interesse hadden in een extra werknemer.
Wat ook handig was om te weten was of ze ook opleidingen gaven voor beveiliging. En ja hoor, er zou 2 maanden later een opleiding starten. We hebben toen een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek met de werkgevers. Dit gesprek verliep in het begin nog wat stroef aangezien dat ik nog wat terughoudend was. Gelukkig wist de werkgever het gesprek een beetje op gang te krijgen en het ijs te breken.


Ik werk nu al bijna een jaar bij Karsten beveiliging in Emmeloord met veel plezier. Ik heb intern mijn papieren voor verkeersregelaar behaald en zit nu in mijn examenperiode voor beveiliger MBO 2. Ook ben ik nu financieel weer er boven op aan het klimmen en ben ik eindelijk bezig met mijn rijbewijs.
Ik ben erg blij met mijn jobcoach Sabine omdat ik zonder haar nu waarschijnlijk nog steeds op de bank had gezeten. Samen hebben wij een mooie weg bewandeld om van mijn leven iets te maken. Het enige wat ik kan zeggen is, al gaat alles mis in het leven, er komt een dag dat iemand zijn hand naar je uitsteekt. Die hand trekt je niet uit je put, maar hij geeft steun zodat je er zelf uit kunt klimmen.

Mensen die ook aan de zijlijn staan, neem gerust contact op met Wajong Talenten.Wajong talenten bemiddelt mensen met een arbeidsbeperking naar betaald werk.
Vacatures@wajongtalenten.nl of bel naar 038-4581050

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59