Afbeelding

Zorg in de wijk krijgt nieuwe impuls

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Om zo lang mogelijk waardig en zelfstandig thuis wonen mogelijk te kunnen maken, is Zorg in de wijk verder verbeterd. De zorgaanbieders* zijn enthousiast: “We delen onze kennis en maken gebruik van elkaars netwerk. Dit vergroot de mogelijkheden voor innovatie terwijl de cliënt verzekerd is van de beste zorg.”

De vijf doelen van deze manier van contracteren zijn een betere coördinatie van zorg, verhogen van kwaliteit, het vergroten van zelfredzaamheid en preventie, meer inzet van innovaties in de zorg en het voorkomen van onnodige zorg. Naast nieuwe afspraken over financiering zijn er ook regio specifieke afspraken gemaakt. De nieuwe samenstelling van aanbieders en Zilveren Kruis gaat in samenwerking met ziekenhuis, gemeente, en huisartsen een driejarig traject met elkaar in (2019-2021).

De afgelopen jaren hebben de Zorg in de wijk-aanbieders hard gewerkt om de vernieuwde samenwerking vorm te geven. De zorgvraag van de bewoners is duidelijk in beeld, er wordt steeds meer proactief gehandeld en de afstemming met de huisarts en andere ketenpartners is verbeterd. Door te anticiperen wordt bij verandering van de situatie van een cliënt sneller ingegrepen. Het nieuwe contract biedt de aanbieders de mogelijkheid om daar de komende jaren op door te pakken.

Waar de aanbieders eerst voor een specifieke wijk waren gecontracteerd geldt dat nu voor de hele gemeente, ten gunste van de keuzevrijheid voor verzekerden. Ook krijgen ze de vrijheid om naar eigen inzicht hun coördinerende rol verder uit te bouwen.

*De gecontracteerde Zorg in de wijk aanbieders in Zwolle zijn Icare, Driezorg in combinatie met Carinova, IJsselheem en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht en Beter Thuis Wonen in combinatie met QualityZorg.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50