Afbeelding

Kandidaat-hoofdtrainer HV Zwolle 'weet wat er gevraagd wordt op hoger niveau'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - De opvolger van Lambert Bouwman laat al even op zich wachten, maar Travelbags/HV Zwolle hoopt komende week een nieuwe trainer voor het vrouwenteam te presenteren.

De twee kandidaten waar HV Zwolle aan het einde van het seizoen mee in gesprek was, zijn niet meer in beeld. Één man haakte zelf af, de ander werd niet geschikt bevonden. "We zijn nu in gesprek met één kandidaat en dat ziet er goed uit. Hij heeft al een training gegeven en er komt deze week nog een gesprek met het bestuur en de spelersgroep. Hopelijk staan de signalen dan op groen", zegt voorzitter Bernd Huizing. De beoogde trainer was de afgelopen jaren werkzaam bij een team in de tweede divisie, het derde nationale niveau.

HV Zwolle komt uit in de hoofdklasse, na de zomer voor het tweede seizoen. "Het doel is om een stabiele hoofdklasser te worden. Daarom willen we dames 2 ook op een hoger plan krijgen, die spelen nu tweede klasse. Dat moet een nog betere kweekvijver worden voor dames 1", aldus Huizing, die stelt dat de beoogde trainer het team mentaal en tactisch verder kan brengen. "Hij weet wat er gevraagd wordt op een hoger niveau."

Op bestuursniveau is er ook nog wat te doen voor HV Zwolle. Van de vier vacantie functies worden er twee ingevuld op de komende ledenvergadering (een nieuwe penningmeester en een nieuw bestuurslid algemene zaken), maar voor technische zaken en het jeugdbestuur zijn nog mensen nodig.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden