Afbeelding
Rinze Vegelien

Zangeres Davine treedt op bij de Alliance Française Zwolle

Algemeen

DIEZERPOORT - Zangeres Davine verzorgt op dinsdag 7 mei een optreden tijdens de slotavond van het seizoen 2018-2019 van de Alliance Française in het Deltion Sprint College aan de Bagijnesingel 6.

Davine zingt in de Franse taal. Het is daarom niet verwonderlijk dat de Zwolse Alliance Française deze zangeres heeft uitgenodigd om het seizoen feestelijk af te sluiten. Davine heeft in Zwolle gestudeerd en daardoor warme herinneringen aan deze stad. Na het winnen van het prestigieuze Concours de la Chanson van de Alliance Française in 2012 kwam Davine’s carrière in een stroomversnelling. Zij toert met haar show vol Franse chansons van onder meer Edith Piaf en Jacques Brel door Nederland en Europa. Haar debuutalbum Davine kreeg lovende recensies en de single A Bicyclette werd in 2015 de Tour de France hit in Nederland. Ook scoorde zij met de singles Madeleine en met Partie. Davine schreef voor haar laatste album Renaissance de nummers zelf. Op Renaissance weet ze de perfecte toon te pakken en een link te leggen tussen bekende chansons en nieuw repertoire.

Het optreden van Davine op 7 mei begint om 19.30 uur. Voor leden en cursisten is de toegang gratis; van andere belangstellenden vraagt de Alliance 5 euro. Na afloop is er een meet and greet met Davine, is haar laatste album te koop en signeert ze.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59