Afbeelding
Joke Mulder

Zeldzaam Mooi Schaapscheerdersfeest bij de Stadshoeve

Algemeen

STADSHAGEN - In Park de Stadshoeve, midden in het hart van Stadshagen, is op zondag 12 mei de eerste editie van het Zeldzaam Mooi Schaapscheerdersfeest.

Het feest is een markt met ambachtelijke lekkernijen, lokale kunst, streekproducten, oude ambachten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers, maar ook met andere rariteiten zoals creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Met meer dan vijftig verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils: van handgemaakte en zelfontworpen illustraties, kunst en woonaccessoires tot tassen, kleding en nog heel veel meer. Het scheren van de schapen is de gehele dag door.

Bij Park de Stadshoeve kunnen kinderen spelen in het speelkasteel en de natuurspeeltuinen en de dieren op de kinderboerderij aaien en knuffelen. Bezoeker kunnen neerstrijken op het grote terras van Bistro de Stadshoeve na een wandeling langs de markt en door de belevenistuinen. Kunstenaar Oscar Prinsen heeft een balans gevonden tussen zijn kunst en het draaien van plaatjes. Op het Schaapscheerdersfeest zorgt hij voor de muzikale omlijsting met oude singletjes: jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop.

Bellenblaas kunstenaar Frans van de Kamp geeft tijdens het Schaapscheerdersfeest mega zeepbellen demonstraties voor jong en oud. De organisatie van de Zeldzaam Mooi Markt is in handen van Zeldzaam Mooi, bestaande uit vijf personen. Samen met zes enthousiaste vrijwilligers zorgen zij ervoor dat alles voor en achter de schermen soepel verloopt.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden