Afbeelding

Column Papje

Rondje Swolle

Steeds vaker worden we geconfronteerd met plannen die worden gelanceerd in het kader van de klimaatdiscussie. Daar zitten wel heel bizarre suggesties bij. In Rotterdam wil de Partij voor de Dieren dat het ‘verspreiden van papiersnippers’ wordt verboden. Confetti dus.

De wethouder van Duurzaamheid daar heeft al een verbod aangekondigd van ballonnen. Populair bij het openen van winkels en kinderfeestjes. Als je dit soort berichten leest, rest er maar één conclusie: de geitenwollensokken slaan volledig door. In heel het land wordt gediscussieerd over vuurwerk, over de overlast door barbecueën en over geluidshinder.

“De fanatici willen dat we de kachel lager zetten en in een zwart-witfoto gaan wonen”, zei Premier Rutte deze week in een landelijk ochtendblad. In Zwolle was het zaterdag niet ‘zwart-wit’, maar gelukkig kleurrijk met veel muziek. En dat was pas het begin. Vanaf komende vrijdag draaien op de Turfmarkt weer de kermisattracties.

Op zondag 5 mei mooi te combineren met een bezoek aan het Bevrijdingsfestival in Park de Wezenlanden. Eén groot feest van Ilse de Lange tot De Jeugd van Tegenwoordig en talrijke andere artiesten. Een feest waarmee Zwolle elk jaar positief in de (landelijke) schijnwerpers staat. En zo gaat het de hele zomer door. Met rond Hemelvaartsdag Zwolle Unlimited en aan het eind van de vakantie de zomerkermis en het Straatfestival. Dus niet somberen maar feesten!

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 24 apr, 11:00
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 24 apr, 10:50
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15