Honderden kunstwerken tegelijk tentoongesteld in Aa-landen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Woensdag 15 mei om 13.30 uur opent wijkwethouder Klaas Sloots de afsluitende tentoonstelling van het kunst- en natuurproject Alles Stroomt! Een maand lang worden honderden verschillende werken tentoongesteld op 8 verschillende locaties in de wijk waaronder het winkelcentrum, de Sionskerk, wijkboerderij De Eemhoeve en wijkcentrum de Bolder. De kunstwerken zijn gemaakt door meer dan 1000 (jonge) wijkbewoners die met hun kunstwerk allemaal hun eigen kijkje op de wijk laten zien.

In januari 2019 startte de pilot van het nieuwe kunst- en natuurproject Alles Stroomt, in de Aa-landen. Het project is ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en heeft als doel om (jonge) wijkbewoners kennis te laten maken met de geschiedenis, de natuur en kunst in de eigen wijk. Aan het project werkten basisscholen, kunstenaars, natuurgidsen en zoveel mogelijk (jonge) wijkbewoners en instanties mee.


“Eind januari zijn we gestart”, zegt Simone van der Meulen van ZoGemaakt, samen met Stadkamer initiatiefnemer van Alles Stroomt. “In alle basisscholen in de Aa-landen zijn de afgelopen maanden speciale lessen aangeboden waarin het ontdekken van de eigen wijk door middel van erfgoed, kunst en natuur centraal stond. Vanaf maart zijn ook buitenschoolse activiteiten aangeboden in zogeheten ateliers. Alle kunstwerken die in deze lessen en ateliers zijn gemaakt, worden nu tegelijkertijd in de wijk getoond. Op deze manier kunnen nu ook andere wijkbewoners – door de ogen van de kinderen – kennismaken met de verhalen van hun eigen wijk.”

Tijdens de tentoonstelling, die van 15 mei tot en met 15 juni te zien is, worden een aantal activiteiten georganiseerd. Zo organiseert ErUit op 25 mei een natuurhistorische wandeling door de wijk die verschillende onderdelen van het project laat zien. Ook Wijkboerderij de Eemhoeve organiseert diverse workshops en activiteiten. Meer informatie over de tentoonstellingslocaties, openingstijden en activiteiten tijdens de tentoonstelling zijn te vinden op www.zogemaakt.com/allesstroomt.