Sopraan Clara de Vries in "Hemelse Vreugde", 25 mei in theater de Spiegel

· leestijd 1 minuut Cultuur

Melodieën die om en door elkaar heen fladderen. De geluiden van vogels, wind en water in noten gevat. Sopraansoliste Clara de Vries is dol op de Oostenrijkse natuur en cultuur en herkent die volop in Mahlers vierde symfonie: “De muziek is zó beeldend, je hoort gewoon de Weense zomers waarin hij het schreef!

Sopraan Clara de Vries zal op 25 mei 2019 in theater de Spiegel in het laatste deel de lyrische sopraansolo vertolken "Wir genießen die himmlischen Freuden"

Het lied heeft een bijzondere betekenis voor Clara de Vries, die na haar conservatoriumopleiding in Zwolle o.a. een intensieve cursus Interpretatie van de Duitse liedkunst in Salzburg volgde. “Met mijn toenmalige zangdocent Aafje Heijnis heb ik dit lied ingestudeerd. Ik heb het nog nooit uitgevoerd en vind het fantastisch dat dat nu gaat gebeuren!Ook op de samenwerking tussen muziek en theater verheugt ze zich: “Ik weet zeker dat juist de verbeelding in deze muziek een inspiratiebron voor de regisseur en de spelers zal zijn. En voor de musici en de dirigent op hun beurt is het verrassend om te zien wat er allemaal mogelijk is met een klassieke symfonie. Dat ik daarin een rol ga spelen vind ik heel opwindend en zeer, zeer boeiend!” De sopraan zette 25 mei dan ook met heel veel plezier in haar agenda. “Geweldig mooie muziek en heel veel om te zien en te beleven. Wat wil het oor en oog nog meer?”

Clara de Vries studeerde aan het conservatorium van Zwolle en werd 14 jaar lang intensief gecoacht door de vermaarde Aafje Heynis. Ze volgde diverse cursussen waaronder interpretatie van de Duitse liedkunst aan het Mozarteum in Salzburg, opera aan het Internationaal Opera Centrum in Amsterdam en bij het Internationaal Vocalisten Concours in ’s Hertogenbosch een masterclass voor lied met orkest. In 1990 was zij één van de finalisten van de Erna Spoorenberg Solisten Presentatie.

Na het stoppen van Aafje Heynis vervolgde Clara de Vries haar studies bij Jim Mc Cray, Charlotte Margiono en Margareth Beunders. Zij zong onder andere bij de Nederlandse Opera, trad op bij het Holland Festival en werkte bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam. Ze werkte mee aan radio- en televisieprogramma’s en is te horen op diverse cd’s, zowel solistisch als in koorverband.

Tournees maakte ze door Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Canada, Korea, Singapore en Indonesië¨. Tijdens een internationaal muziekfestival in Korea ontving zij, als lid van het Midas Ensemble, een speciale prijs.

Kaartverkoop:www.zwolsetheaters.nl / www.hemelsevreugde.com