Pieter-Derk (10) en Pepijn (8) krijgen speciale onderscheiding van Opkikker

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE/SLAGHAREN - Pieter-Derk (10) en Pepijn (8) uit Zwolle hebben afgelopen zondag, samen met hun gezin, genoten tijdens de speciale Ambassadeursdag van Stichting Opkikker in Attractiepark Slagharen. Voor hun werd deze dag extra bijzonder toen zij de exclusieve Opkikkermedaille opgespeld kregen.

Pieter-Derk en Pepijn hebben in het verleden samen met hun gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Zij zetten zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeurs. Op die manier hopen zij ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Omdat ze zich zo inzetten voor hun lotgenootjes mochten ze de speciale Opkikkermedaille in ontvangst nemen.

Stichting Opkikker zet zich in om gezinnen met een ziek kind een langdurige positieve boost te geven. Nadat zij een Opkikkerdag beleefd hebben - een dag vol verrassingen, leuke activiteiten, ontspanning en weer even écht samen zijn met het hele gezin - krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Zij zetten zich geheel vrijblijvend op allerlei manieren in om hun lotgenootjes, dus andere gezinnen met een ziek kind, ook een Opkikker te geven. Dat doen ze bijvoorbeeld door het houden van een spreekbeurt tot het ophalen van geld met het organiseren van een actie.

De Ambassadeursdagen zijn een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Opkikker om ambassadeursgezinnen weer een moment van ontspanning aan te bieden en hen te bedanken voor wat zij allemaal doen. In totaal ontvingen de stichting op zaterdag 18 en zondag 19 mei 1.150 gezinnen. Dit weekend is voor de gezinnen een jaarlijks lichtpuntje en een geschikt moment voor lotgenotencontact. Stichting Opkikker is geheel zelfstandig en afhankelijk van zakelijk en particulier initiatief. Meer informatie over het werk van Stichting Opkikker is te vinden op opwww.opkikker.nl.