Afbeelding
Eigen foto

Binnenstad Zwolle krijgt nieuwe bloemen voor extra biodiversiteit

Algemeen

BINNENSTAD – ZwolleFonds heeft, net als voorgaande jaren, in samenwerking met de firma Flower & Shower de binnenstad verfraaid met bloemen.

Dit jaar is gekozen voor een nieuwe bloemsoort die helpt de biodiversiteit te stimuleren. “Door ook in de stad de komst van bijen, vlinders en andere insecten te stimuleren, kunnen we ons steentje bijdragen om de populatie in stand te houden en weer uit te breiden”, meldt ZwolleFonds in een persbericht. “De bloemen zijn nog niet in volle bloei, maar zullen straks ware eyecatchers zijn. In alle straten, op alle pleinen en aan de bruggen hangen flower baskets en op een aantal plekken zijn bloementorens van twee meter hoog geplaatst. Elke inwoner en bezoeker van Zwolle zal zich meteen welkom voelen met deze bloemenpracht. De bloemen fleuren de binnenstad tot en met oktober op.”

Het ZwolleFonds is opgericht voor en door de ondernemers van de binnenstad van Zwolle. Door het bundelen van krachten en financiën wordt er gewerkt aan een bruisende en gastvrije binnenstad.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden