Zwolse meiden zorgen voor een onvergetelijke dag voor ouders en kinderen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Zittend bij Park Paviljoen Zwolle, kijkend naar de spelende kinderen tussen de feestende volwassenen, besloten de Zwolse vriendinnen en studiegenoten Machteld de Koning en Stephanie van Lochem dat dat voor de kinderen leuker moest kunnen. En dus richtten ze ‘Nanny’s for a day’ op, een service om ouders te ontlasten en kinderen te vermaken tijdens bruiloften, evenementen en andere feesten.

Machteld en Stephanie zijn beiden afgestudeerd als Pedagogisch Medewerker in de Kinderopvang. Het was ook tijdens die opleiding dat de twee elkaar ontmoetten. Toch ontstond de samenwerking niet direct. Beiden besloten eerst een vervolgopleiding te gaan doen. Zo studeerde Stephanie nog Verpleegkunde en Machteld Pshychomotorische Therapie.

Kinderen bleven echter hun gezamenlijke passie. Stephanie werkt inmiddels in de gastouderopvang en bij Kinderzorghotel Villa Expertcare in Wezep en Machteld werkt in de jeugdzorg.

‘We doen niet liever dan met kinderen werken en goed voor hen zorgen,’ vertelt Machteld.

‘Want kinderen, of ze nu extra zorg nodig hebben of niet, verdienen altijd goede zorg en aandacht,’ vult Stephanie haar aan.

Door hun achtergrond werden beiden al met regelmaat gevraagd voor het entertainen van kinderen tijdens feesten, evenementen en bruiloften. ‘Mijn zus vraagt mij jaarlijks voor het bedrijfsfeest van haar bedrijf en via via komen aanstaande bruidsparen bij mij terecht voor het verzorgen van de kinderen tijdens hun huwelijksfeest,’ vertelt Stephanie.

‘Wat wij zien is dat stellen steeds vaker pas gaan trouwen als zij al kinderen hebben. Of dat bedrijven niet alleen hun personeel, maar ook hun gezinnen uitnodigen voor bedrijfsfeesten. Maar dat wil natuurlijk niet meteen zeggen dat die feesten ook zo leuk zijn voor kinderen,’ licht Machteld toe. ‘Vaak gaat de aandacht toch vooral uit naar de volwassenen en lopen de kinderen er een beetje verveeld tussendoor.’

Die zorg voor kinderen tijdens feesten en partijen kon dus beter, vonden de Zwolse vriendinnen. De feesten van volwassenen moeten ook voor kinderen een feest zijn.

Met ‘Nanny’s for a day’ ontzorgen Machteld en Stephanie de volwassenen, zodat zij ongestoord kunnen genieten van de dag of avond. Dat doen zij door op de kinderen te passen, hen te vermaken, te eten en te drinken te geven, maar ook door de kinderen op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. ‘Je wilt natuurlijk wel dat je kind op tijd klaar staat met de ringen!’ zeggen de meiden in koor.

En dat alles doen zij ook nog op een stijlvolle manier en volledig in overleg met de ouders of het bedrijf.

‘Het is ons doel om zo’n bijzondere dag zowel voor volwassenen, als voor de kinderen onvergetelijk te maken!’

Wilt u meer weten over ‘Nanny’s for a day’?

Bekijk de website: www.nannysforaday.nl

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37