Afbeelding
Pedro Sluiter

VSW komt tekort voor de derde klasse

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh) WINDESHEIM – VSW keert na één seizoen terug in de vierde klasse. De ploeg van trainer Jan van der Kolk ging tegen Hatto Heim voor een goed resultaat, om van de laatste plek af te komen in de derde klasse C. Dat lukte niet. Hatto Heim won met 1-4 en drukte daarmee VSW definitief kopje onder.

VSW kwam al snel met 0-2 achter. “Uit dode spelmomenten. Ze profiteerden optimaal van hun lengte en bij ons werden afspraken niet nagekomen. Dat is jeugdigheid, maar dat kan niet in deze klasse”, aldus Van der Kolk. De trainer bracht zijn zoon Leon van der Kolk binnen de lijnen. Die zorgde voor meer diepgang en VSW zette druk vooruit. Dat leidde in de 40ste minuut tot de 1-2 van Martijn Landsman.

In de tweede helft kon VSW de goede lijn niet doortrekken. “Hatto Heim maakte een wereldgoal. Na deze 1-3 ging bij ons het kaarsje uit”, aldus Van der Kolk, die aangeeft dat de degradatie binnen de verenging ‘redelijk hard’ is aangekomen. “Er komt versterking voor komend seizoen. Dan is het jammer dat je een stapje terug moet doen. Maar als je het reëel bekijkt, komen we kwaliteit tekort. We horen op dit moment niet in de derde klasse thuis, maar dat geldt ook voor CSV ’28 en Zalk. Vorig jaar viel alles op z’n plaats. Dan vraag je je af of je kunt aanhaken in de derde klasse. Dat was niet het geval. We komen vooral ervaring tekort. We missen slimmigheid en gogme. Maar ik kan de spelers niets verwijten. Ze hebben knetterhard gewerkt.”

CSV ‘28 ging met een punt achterstand op hekkensluiter VSW de laatste speeldag in. De Zwolse derdeklasser verloor met 0-2 van ZAC. Dat bleef zonder gevolgen door de nederlaag van VSW. CSV gaat de nacompetitie in en begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Elspeet, dat als vijfde is geëindigd in de vierde klasse C. Bij winst speelt CSV op 8 juni de finale tegen de winnaar van SDS ‘55-WZC Wapenveld.