Afbeelding

Zo draadloos is Zwolle: Van onbekend tot bekend

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Peter de Jong)

Muzikanten en andere artiesten de gelegenheid bieden om hun ‘kunstje’ onversterkt aan het publiek te laten zien. De Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) begon vier jaar gelden met dit muziekspektakel; naar nu blijkt, een schot in de roos. Draadloos, onderdeel van Zwolle Unlimited, trekt muzikanten van heinde en verre. Leuke bijkomstigheid, het publiek wordt op terraslocatie voorzien van muzikaliteit en frivoliteit. Zondagmiddag 2 juni 2019. Muziek vanuit de intimiteit. Als dat geen reden is om massaal naar de Zwolse binnenstad te trekken? De HESZ vertelt.

Draadloos is snoerloos?

“Klopt, geen microfoon, geen versterker en geen geluidsboxen. Helemaal akoestisch maar dat geldt niet voor het finale optreden. Dan wordt het volume wel versterkt.”

Iedereen kan aan Draadloos meedoen?

“Ja, de animo groeit en dus groter dan voorgaande jaren. Zelfs aanmeldingen van buiten Zwolle. Het evenement wordt steeds bekender.”

Wie speelt waar tijdens Draadloos?

“Artiesten rouleren, spelen een half uur waarbij de stad in clusters/pleinen wordt opgedeeld. Met zorg en precisie delen wij de artiesten per locatie in. Het kan niet zo zijn dat een ‘klein’ zangeresje op een te grote locatie haar liedjes zingt. Intimiteit waar dat nodig is.”

Prijzen?

“Ook dat. In eerste instantie de eeuwige roem en de grote Draadloos bokaal als aanmoedigingsprijs. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van € 500, -, is er een geavanceerde, luxe microfoon beschikbaar gesteld door Reichenbach en zijn er kaarten voor concerten in Hedon te verdienen.”

Wie jureert?

“Vakmensen, heel serieus. HESZ voorzitter Ton Leensen is een van hen.”

Vorig jaar won Gosha & Friends en was de aanmoedigingsbokaal voor de 11- jarige Luc Nieuwenhuis. Hebben zij roem vergaard?

“Luc zeker, hij is een enorm talent. Heeft al televisieoptredens met zijn vader gedaan en speelt met regelmaat in Zwolle bij de Statenzaal. Dit jaar behoort Astrid Zijlstra tot de deelnemers; zij heeft RTL ervaring. De lat ligt hoog.”

Draadloos is onderdeel van Zwolle Unlimited; blij?

“Dit voelt heel goed, Draadloos past uitstekend binnen het totale evenement. Het verbindt de stad met het festivalterrein.” (PdJ)

www.draadloos-zwolle.nl / facebook.com/draadlooszwolle/