Afbeelding
Jan Amse

Allemaal Zwolle laat inwoners dwalen door verhalen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Duizenden Zwollenaren beklommen vorig jaar de Peperbus, icoon van de stad. Wie nú de 75 meter hoge toren weet te bedwingen, wordt niet alleen beloond met het spectaculaire uitzicht maar ontdekt via een digitale presentatie op de eerste verdieping de stad door de jaren heen.

En er is meer te doen in de stad, want in augustus bestaat de Willemsvaart tweehonderd jaar. Reden voor een speciale expositie over de geschiedenis van deze destijd felbegeerde verbinding tussen Zwolle en de IJssel.

Het zijn twee voorbeelden van activiteiten die Stichting Allemaal Zwolle dit jaar in de stad houdt en waarmee Zwollenaren hun geliefde stad nóg beter leren kennen. In 2019 staan daarvoor weer talrijke exposities, rondleidingen, verhalen en lezingen op het programma. De stichting organiseert deze niet alleen, maar samen met andere instellingen en organisaties.

“De stadsactiviteiten vertellen het verhaal van de stad in vroeger tijden. Daarmee geven zij betekenis aan het leven van nu en inspireren alvast voor morgen”, volgens de organierende stichting. “Die activiteiten worden goed ontvangen, wat onder meer blijkt uit de bezoekersaantallen van vorig jaar: gezamenlijk meer dan 60.000. Zo trok de expositie ‘De Zwolse Lente’ ruim dertigduizend bezoekers; zij ondergingen een heuse ‘trip down memory lane’ met de stadsfoto’s van Dolf Henneke. Bijna vijftienduizend liefhebbers bezochten de expositie ‘Door het oog van Gerard ter Borch’ (met werken van de Zwolse ‘Rembrandt’) en ‘Uw bestelling heeft vertraging’, over de bestuurlijke vernieuwingsstrijd van de 18e eeuwse Zwolse patriot Joan Derk van der Capellen tot den Pol, werd door ruim elfduizend geïnteresseerden bezocht.“

Meer weten over Allemaal Zwolle? Kijk dan op www.allemaalzwolle.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden