Afbeelding

Zwolse Evert Kwok-cartoonist publiceert psychologische thriller ‘Vuurvliegen’

Algemeen

Vrijdag 7 juni verschijnt bij Uitgeverij De Barbaar ‘Vuurvliegen’, de psychologische thriller van de Zwolse Evert Kwok-tekenaar en Donald Duck-scenarist Tjarko Evenboer.

Het boek verhaalt over een jonge kunstenaar die na een avond in de kroeg onder een viaduct wakker wordt en zich niet kan herinneren hoe de avond ervoor eindigde. De gebeurtenis het begin van een serie verwarrende voorvallen; een levend schaakspel met een onzichtbare tegenstander die het overduidelijk op zijn leven heeft gemunt.

‘Vuurvliegen’ is een meeslepende pageturner die de lezer laat balanceren op de flinterdunne grens tussen fantasie en realiteit. Een thriller over schilderkunst – in zowel haar meest zuivere als haar meest dodelijke vorm.

Tjarko Evenboer (Zwolle, 1983) werd bekend als tekenaar en co-auteur van de populaire cartoon Evert Kwok – door Jochem Myjer ‘de Messi van de woordgrap’ genoemd. Evert Kwok, die in 2018 zijn 15-jarig bestaan vierde, heeft honderdduizenden fans op social media en een reeks albums in de winkels. Evenboer is tevens scenarist voor Donald Duck weekblad.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 8 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren