Afbeelding
Eigen foto

Team Cele Racing kwalificeert zich voor de Shell Eco Marathon Europe 2020

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Cele Racing, bestaande uit zestien scholieren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar en twee docenten van het Gymnasium Celeanum, heeft meegedaan aan de Shell Eco Marathon kwalificatie in Oss. Dinsdag hoorde het team dat ze het gekwalificeerd is voor de Shell Eco Marathon Europe 2020.

Het was september toen twee docenten van het Celeanum bedachten mee te willen doen aan de Shell Eco Marathon. Nu, ruim een half jaar later, hebben ze zich samen met hun scholierenteam gekwalificeerd. “Ons doel was om binnen de school vakoverschrijdend praktijkonderwijs te kunnen leveren. Het team heeft enorm hard gewerkt aan de bouw van ons voertuig. Op geheel vrijwillige basis hebben ze in zeer korte tijd met beperkte middelen een fantastisch resultaat neergezet”, aldus Kim Hogeboom, scheikunde docent en Liekele Gaastra economie docent, begeleiders Cele Racing. Ook bij Shell waren ze onder de indruk van het jonge team. Ze hadden niet vaak meegemaakt dat een team zonder ervaring in het eerste jaar zo goed voorbereid naar de race kwam.

“En wat was het een unieke ervaring om in de auto te rijden. Ons voertuig ging erg soepel door de zware technische keuring en behaalde omgerekend maar liefst 82,8 kilometer op 1 kWh op het circuit”, vult Aukje Land, coureur van Cele Racing aan. Niet alleen op het gebied van techniek maar ook op gebied van marketing heeft het team veel geleerd. “Omdat ik teamleider was, heb ik niet alleen met het team maar ook met veel sponsors contact gehad. Inmiddels ben ik beter in het maken van mails en het coördineren van het team. En dan heb ik het nog niet eens over het technische deel gehad”, zegt Emily van Dijk, teamleider van Cele Racing.

Tijdens de Shell Eco Marathon Europe 2020 krijgt het team de mogelijkheid om tegen universiteiten en hogescholen uit heel Europa te gaan racen met hun zelfgebouwde auto.