Afbeelding

Succes in de ICT

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wajong talenten werkt samen met verschillende opleiders op gebied van ICT. Een van deze opleiders is “Specialized Brains ICT”. Hier worden onze kandidaten opgeleid tot software test-engineer. Deze mensen hebben een WAJONG-uitkering of vallen onder het doelgroepenregister.

Bij dit instituut krijgen zij een opleiding van 6 maanden ( 3 maanden theorie; 3 maanden praktijk), dat wordt afgesloten met een examen en een internationaal erkend certificaat. Na deze opleiding komen zij in dienst van Specialized Brains ICT en worden er opdrachten uitgevoerd voor bedrijven, die hier hun software laten testen. Er is dus een baangarantie.
Ondertussen dat zij werkervaring opdoen, wordt er gewerkt aan het leren werken in teamverband, sociale – en communicatieve vaardigheden en het op een goede manier omgaan met je beperking en je energieverdeling.

Na tussen de 1 en 2 jaar hier gewerkt te hebben, wordt er gewerkt naar de uiteindelijke doelstelling van Specialized Brains ICT, namelijk uitplaatsing bij een reguliere werkgever.
Hier naar toe werken bestaat uit het aanleren van arbeidsvaardigheden, opmaken van een CV en een sollicitatietraining. Dit is o.a. onze rol binnen de organisatie.


Wanneer zij denken gereed te zijn, wordt er gezocht naar vacatures. Bij een geschikte vacature, neemt de eigenaar van Specialized Brains ICT contact om te bezien of dat we tot overeenstemming kunnen komen. In eerste instantie worden de medewerkers bij een eventuele werkgever gedetacheerd. De bedoeling hiervan is, dat er van beide zijde gekeken kan worden of de match daadwerkelijk is en of er aan de verwachtingen van beiden wordt voldaan. Mocht dat eventueel niet het geval zijn, keert de medewerker weer terug bij Specialized Brains ICT en blijft dan dus gewoon in dienst. Op zo’n manier hoeft er niet weer een faal-ervaring bij te komen; die hebben zij vaak al genoeg gehad.

Bij gebleken geschiktheid en wanneer de match een feit is, komt de medewerker in dienst van de werkgever. Gedurende deze hele periode zijn wij de jobcoach van de medewerker. Dit is uiteraard in afstemming met de kandidaat, werkgever en UWV. Tot nu toe zijn er 8 medewerkers van Specialized Brains ICT uitgeplaatst bij “reguliere” werkgevers en alle 8 hebben inmiddels een vaste aanstelling gekregen bij de respectievelijke werkgevers. Dat is dus een 100% score! En alle 8 zijn in dienst bij de eerste werkgever waar ze gesolliciteerd hebben; nog niet één heeft inmiddels een switch naar een andere werkgever gemaakt. Zowaar een systeem dat werkt...

Wil jij ook deze beroepsrichting op?

Neem dan gerust contact op met Wajong Talenten.
vacatures@wajongtalenten.nl
of bel naar 038-4581050

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59