Donald Poen van Tandartspraktijk Stadshagen
Donald Poen van Tandartspraktijk Stadshagen

Al 20 jaar tandarts in Stadshagen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Donald Poen was de allereerste tandarts in de wijk Stadshagen. De straat lag er al wel, maar om hem heen werd er volop gebouwd. Voor de wijk in opbouw heeft hij bewust gekozen: hij kan goed met kinderen werken en wilde niets liever dan een eigen praktijk starten met veel jonge gezinnen. “Want je krijgt toch liever een geboortekaartje dan een overlijdensbericht,” aldus tandarts Poen.

DE ALLEREERSTE TANDARTS IN DE WIJK
In februari 1999 opende Donald Poen de deuren van Tandartspraktijk Stadshagen in Zwolle. Hij heeft de wijk zien groeien en zijn praktijk groeide mee. Eerst zaten er kindjes in de stoel die hun melktandjes lieten zien. Daarna volgden de fluorbehandelingen en de beugels.


UITBREIDEN OF NIET
Toen zijn praktijk maar bleef groeien, heeft hij nagedacht over uitbreiding. Meer personeel, een groter pand, ook op zaterdag geopend. Hij kwam tot de conclusie dat hij er niet gelukkig van werd als zijn werk massaler en onpersoonlijker werd. De plannen werden in de prullenbak gegooid en ze werken nu al jaren in een vast team van 4 personen.
Naast een tandarts bestaat de praktijk uit een mondhygiëniste, een preventie assistente en een tandartsassistente. Inmiddels heeft de praktijk zo’n 3.800 patiënten.


PERSOONLIJK CONTACT
“We merken dat onze patiënten het prettig vinden om een vaste tandarts te hebben. Iemand die je een beetje kent. We hebben natuurlijk geen lange gesprekken. Dat gaat een beetje moeilijk met iemand die met zijn mond open in je stoel ligt. Maar belangrijke gebeurtenissen horen we wel. En dan krijg je toch een band met elkaar. Dat persoonlijke contact, dat vind ik belangrijk. Het hoort er gewoon bij als je met mensen werkt.”

JE HOEFT NIET BANG TE ZIJN VOOR DE TANDARTS
Dat kinderen al jong meekomen met hun ouders stimuleert hij. Een bezoek aan de tandarts is nou niet echt het uitje van de week. Maar het moet ook niet iets zijn waar je bang voor bent. Als kinderen al vroeg meegaan naar de tandarts kan je dat voorkomen. Donald: “Natuurlijk krijgen we hier ook mensen die bang zijn voor de tandarts. We doen er dan alles aan om ze op hun gemak te stellen. Erover praten helpt al. En ervoor te zorgen dat de patiënt geen pijn heeft. Dat de behandeling pijn doet, hoeft tegenwoordig niet meer.”


Donald en zijn team hebben het uitstekend naar hun zin aan de Drapenierlaan 141. “Stadshagen is een mooie wijk met leuke mensen,” als het aan tandarts Poen ligt, gaat hij hier niet meer weg.

Meer weten? Ga naar tandartspraktijkstadshagen.nl of bel (038) 42 00 415