Bouwmensen Apeldoorn: De eerste stap naar een glansrijke carrière

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Een duurzame carrière in de bouw begint met het kiezen van een passende opleiding. Jongeren die een opleiding in de bouw overwegen, kunnen op 20 juni samen met hun ouders alle informatie krijgen over de mogelijkheden die Bouwmensen Apeldoorn biedt.

De bouw zit in de lift. Leerlingen met ambitie en passie voor de bouw gaan volgens Martien van Reen, manager van Bouwmensen Apeldoorn, een mooie loopbaan tegemoet. “De werkgelegenheid in de bouw zal de komende zes jaar met bijna 50.000 banen toenemen (bron EIB). De kans op een baan in de bouw wordt alleen maar groter, net als de mogelijkheden om door te groeien. Wij leiden vakmensen op, van timmermannen en metselaars tot uitvoerders en werkvoorbereiders. Daarna kunnen leerlingen doorgroeien tot projectleider en bouwtechnisch tekenaar. De mogelijkheden zijn heel divers.”

Bij Bouwmensen Apeldoorn wordt vanaf het allereerste moment gekeken naar de individuele wensen en competenties van elke leerling. Van Reen: “Denk hierbij aan maatwerktrajecten, nanobegeleiding en huiswerkbegeleiding. Op deze manier wordt elke leerling op de juiste manier klaargestoomd voor het vak.” Deze visie blijkt zijn vruchten af te werpen. “Bij Bouwmensen Apeldoorn ligt het slagingspercentage tussen de 85 en 91 procent. Dit ligt hoger dan het landelijk gemiddelde”, aldus van Reen.

Bij Bouwmensen Apeldoorn gaan de leerlingen direct heel praktijkgericht aan de slag. In het begin van de opleiding gaan zij twee of drie dagen per week op stage bij één van de bouwbedrijven in de regio. Een speciaal opgeleide leermeester zal hen daar begeleiden.

Wanneer de leerling er aan toe is, kan de opleiding worden voortgezet op basis van een BBL-contract. De leerling komt in dienst bij Bouwmensen Apeldoorn en gaat voor het praktijkdeel van zijn opleiding vier dagen naar een bouwbedrijf en krijgt één dag per week theorieonderwijs. Het overgrote deel van de leerlingen die bij Bouwmensen Apeldoorn diplomeren, krijgen direct een arbeidscontract aangeboden door één van de bouwbedrijven in de regio.

Informatieavond
De informatieavond speciaal voor jongeren en hun ouders vindt plaats op 20 juni tussen 18.00 en 21.00 uur aan de Sleutelbloemstraat 69-b in Apeldoorn. Kijk voor meer informatie op www.bouwmensen-apeldoorn.nl.


Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden