Afbeelding

Marjanne Staal denkt met nabestaanden mee

Partnerbijdrages

“De familie Blok heeft het niet zo breed en moet dus bij het regelen van de uitvaart van hun moeder echt op de uitgaven letten. Haar financiële situatie bepaalt voor een belangrijk deel de keuzes die ze maken”, weet Marjanne Staal.

“Leuk is dat niet, maar met elkaar kunnen ze heel veel alternatieven bedenken om hun moeder toch een mooi afscheid te geven. En als ik zie met wat voor liefde ze samen zoeken naar die alternatieven denk ik: ‘Dit is met geen goud te betalen!’. Ik denk zoveel mogelijk met hen mee om de kosten zo laag mogelijk te houden.”

Als ze het rouwvervoer gaan bespreken, vertelt Marjanne Staal ze dat het in Nederland ook mogelijk is om een overledene over te brengen met de eigen auto, mits deze groot genoeg is natuurlijk. “Aangezien ze geen auto hebben die groot genoeg is, stel ik voor om hun moeder met mijn eigen auto naar het crematorium te brengen. Op de dag van de uitvaart vertrekken we vanaf het uitvaartcentrum. Samen met de familie Blok en mijn collega’s Els en Maaike tillen we de kist in mijn auto en rijden we naar het crematorium, waar we gezamenlijk mevrouw Blok naar binnen begeleiden. Een mooi alternatief voor het rouwvervoer waar ze een goed gevoel aan overhouden en geld besparen. En het afscheid wordt er niet minder mooi en waardevol door.”

Marjanne Staal Uitvaartverzorging

Koperslagerstraat 99

8043 EM Zwolle

06 – 109 669 39

www.marjannestaal.nl