Afbeelding

Bouw verdwenen gebouwen in Zwolle

Algemeen

ASSENDORP - Hotel van Gijtenbeek nabouwen? Of de verdwenen Diezerpoort, of de net afgebroken IJsselcentrale? Dat kan van 19 juni tot 10 juli tijdens het jaarlijkse Minecrafttoernooi.

Stadkamer, Monumentenzorg van de gemeente Zwolle en Historisch Centrum Overijssel hebben het evenement georganiseerd. Dit jaar is het thema het bouwen van bijzondere ‘verdwenen’ gebouwen in Zwolle. De winnaars mogen hun gebouw tijdens Open Monumentendag op 14 september presenteren in virtual reality. Minecraftspelers tussen de zes en vijftien jaar kunnen zich aanmelden voor het toernooi én de aftrap op 19 juni om 15.30 uur in Stadkamer Centrum via stadkamer.nl/minecraft.

Voor het Minecrafttoernooi is een keuze gemaakt uit tien ‘verdwenen’ gebouwen om na te bouwen, zoals de Kamperpoort, het Gouverneurshuis, de Michaëlskerk aan de Roggenstraat en de IJsselcentrale. Een jury beslist wat het beste, mooiste of leukste nagebouwde gebouw is. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 tot en met 10 jaar en van 11 tot en met 15 jaar.

Tijdens de bijeenkomst in Stadkamer is er informatie over het toernooi en de gebouwen. De deelnemers kunnen zich dan ook inschrijven voor informatiebijeenkomsten bij Historisch Centrum Overijssel waar onder meer de bouwvergunningen van de gebouwen te vinden zijn en waar monumentenzorg en archeologie van de gemeente Zwolle onderzoeksinformatie laat zien. Inschrijven kan ook bij de LANparty bij Stadkamer.