Afbeelding

Assendorper Jaarmarkt brengt zaterdag volop sfeer in populair winkelgebied

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De Assendorper Jaarmarkt brengt op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 18.00 uur weer volop sfeer en gezelligheid in de Assendorperstraat. Naast de braderie kunnen bezoekers genieten van muziek en diverse andere activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

De winkeliersvereniging heeft vorig jaar besloten de jaarmarkt te verplaatsen van de vrijdagavond naar de zaterdag om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen de markt te bezoeken. “De zaterdag maakt het mogelijk om een aantrekkelijker programma te brengen”, vertelt Jan Willem van Dorp. “Ook dit jaar hebben we weer een standwerkersconcours dat meetelt voor het Nederlands kampioenschap en kunnen bezoekers genieten van oude ambachten. Op het muziekplein is de hele dag live-muziek met meezingers en dansen. Een belangrijke rol daarin speelt de zingende kapster Lizette van Kuik. Bovendien zijn er bij het muziekplein schitterende prijzen te winnen. De Jaarmarkt-activiteiten lopen van het begin tot het einde van de Assendorperstraat, zodat bezoekers over de hele lengte worden vermaakt.”

Ter hoogte van Goedhart Boeken staat een kraam waar bezoekers gratis een Assenddorppas (klantenkaart) kunnen aanvragen. Onder de nieuwe aanmelders worden drie picknickmanden verloot. Tevens verloten de winkeliers drie picknickmanden onder de mensen die de pas tijdens de jaarmarkt gebruiken.

De Assendoper Jaarmarkt is een heel mooie gelegenheid voor mensen elders uit de stad kennis te maken met het gezellige winkelgebied van Assendorp met vooral zelfstandige ondernemers. Bezoekers kunnen het beste te voet of op de fiets komen, maar gratis parkeren bij het provinciehuis is eveneens mogelijk.