Afbeelding

Cartridge Europe presenteert 3D-printen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wie zich tijdens de Jaarmarkt Assendorp in het 3D-printen wil verdiepen, moet bij de kraam van Cartridge Europe zijn. “We hebben verschillende bestanden en geven daarbij uitleg”, vertelt eigenaar Jan Willem van Dorp.

Bezoekers kunnen uitleg krijgen over het 3D-printen en de te gebruiken filamenten en Van Dorp laat zien hoe de printer verschillende voorwerpen maakt. “Wel kleine voorwerpen anders duurt het nog te lang”, vervolgt hij. “We hebben al heel uiteenlopende zaken gemaakt: van ruggenwervels tot naamplaatjes en standaardjes. Maar de 3D-printer is natuurlijk vooral handig voor dingen die er nog niet zijn. Het 3D-printen wordt in ieder geval het thema van de dag. Zakelijk wordt 3D-printen al veel gedaan. Particulier nog niet, maar op de meeste MBO en HBO-opleidingen staan ze al wel. Die ontwikkeling gaat heel snel.”

Cartridge Europe geeft tijdens de Jaarmarkt Assendorp ook 10 procent op het hele assortiment. Van Dorp: “Het hervullen van cartridges en toners is altijd nog onze hoofdtaak. Maar ook het printen zien we sterk toenemen. Studenten komen hier hun werk uitprinten en ook zaken als flyers, folders en kaarten worden hier uitgeprint. De klant kan alles ook eenvoudig zelf snijden en lamineren. Het is handiger, sneller en voordeliger dan bij een printshop.”

Het assortiment kantoorartikelen van Cartridge Europe breidt ook nog steeds uit. “Als een vraag van een klant zich een paar keer herhaalt, gaat het artikel in het assortiment. We verkopen niet graag nee.. Als het artikel er niet is, kan het er morgen zijn”, besluit Van Dorp.

Cartridge Europe

Assendorperstraat 166

8012 CD Zwolle

(038) 422 80 50

www.cartridge-europe-zwolle.com