Afbeelding

SUD (dames)Mode stopt en gaat terug naar zijn roots

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

SUD Mode is 29 jaar geleden in Zwolle-Zuid begonnen als herenmodezaak First Man. Na veel ontwikkelingen door de jaren heen is First Man uiteindelijk uitgegroeid tot een winkel die twee keer zo groot werd en sinds 2012 dames- en herenmode verkocht.

In de crisisjaren heeft de winkel zich staande weten te houden, waarna in 2018 nog een make-over heeft plaatsgevonden. “Al snel bleek wat altijd zo is geweest: dat de winkel het sterkste is op het gebied van herenmode”, realiseert eigenaar Karsten Storms zich. “SUD heeft voor heren een ruime collectie met mooie merken waarmee een grote en vaste klantenkring is opgebouwd. De damesmode werd bij de begin goed ontvangen. Echter, door de historie van SUD en de ruim aanwezige concurrentie in Zwolle-Zuid was de animo helaas niet voldoende.”

Samen met het team van SUD heeft Storms dan ook de knoop doorgehakt om weer terug te gaan naar de roots: SUD gaat zich weer volledig focussen op en specialiseren in herenmode en neemt het komende jaar afscheid van de damesmode.

Het damesgedeelte begint nu met de opheffingssale. In het najaar/winter seizoen komen er nog nieuwe damescollecties binnen, maar ook deze gaan direct in de sale. De winkel wordt al door een wand gescheiden tussen de heren en dames om onduidelijkheden te voorkomen. Het wordt ook niet langer benoemd als SUD maar een tijdelijke damesoutlet worden (Dames Outlet ZUID). Het damesgedeelte aan de kant van Van der Capellenstraat maakt na het winterseizoen uiteindelijk plaats voor een andere winkel. Tot die tijd is er constante aanvoer van nieuwe collecties met hoge kortingen.

SUD Mode

Van der Capellenstraat 144

8014 VS Zwolle