Afbeelding
Isis vd put SAZ

Sportacrobatiek Zwolle pakt lands en ek tickets.

· leestijd 2 minuten Sport

Rotterdam - 22 & 23 Juni jl.
Maar liefst 13 teams van SAZ maakten zich op voor "Dutch gymnastics the finals". Hét toernooi waar het hele seizoen ongelofelijk hard voor getraind is. Het moment om nog één keer te laten zien wat je in huis hebt. De kans om jezelf een jaar lang Nederlands kampioen te mogen noemen en/of op dat podium te mogen staan en bij de beste drie van Nederland te horen.

Voor velen ook de meest 'spannende' wedstrijd om je seizoen mee af te sluiten. Er überhaupt te mogen staan heeft al heel wat van de sporters gevergd. De zenuwen gierden dan ook door Rotterdam Ahoy wat dit weekend omgetoverd was tot Sport paleis. Een waar walhalla voor de liefhebbers van de verschillende turn, dans en uiteraard acro diciplines. Deze finales zijn de kers op de taart voor velen.

De tribunes bij de acro zaten goed vol en de nodige enthousiaste en aanmoedigende kreten galmden door hal 1. De spanning was om te snijden, zenuwachtige ouders en fans die voorzichtig hoopten op en flink aan het duimen draaien waren. Want wat een acrogeweld op de vloer en wat een prestaties werden er geleverd! Het was genieten geblazen en we zijn als acrovereniging zelfs twee Nederlands kampioen teams rijker. Daarnaast zijn twee teams definitief gekwalificeerd voor het aankomende EK in Holon Israël (okt. 2019).

Zaterdag schitterden de B & C- lijn teams van SAZ op de vloer en dit deden ze werkelijk fantastisch.

B- junioren- Xanthe Pölk, Noa van Walderveen & Floor van der Zwaag kregen na prachtige oefeningen de zilveren medaille omgehangen.
B- senioren- Mairislie Koops, Ashley de Graaf & Quinty Jansen op de Haar eindigden netjes op de zevende plek.
C- junioren- Meike Sikma & Roos van Dalfsen mochten het brons in ontvangst nemen.
C- junioren- Desi Giebels, Janae Beumer & Renée Koetsier werden geweldig Nederlands Kampioen waarbij alvast één landstitel werd vastgelegd.
C- senioren- Romy van der Kolk, Babette Kuiper & Layre Dijkstra net naast het podium met een knappe vierde plek.

Op zondag in de ochtend mochten de pupillen en jeugd de beste oefeningen van het seizoen neerzetten.
A- pupillen- Loïs Ankersmit & Denya Kuipers hebben gestreden! Ze behaalden een fantastisch tweede plek.
A- pupillen- Indy Palsma, Dafne koster & Sanne van Dalfsen met hun stralende oefening ook tweede.

Bij de jeugd namen twee teams van SAZ het podium in beslag.
A- jeugd- Nynke Veenma, Djamilla Wisselink & Emma Heitbrink met naast hun tweede plek, ook een definitieve plaatsing voor het aankomende EK in Holon Israël.
A- jeugd Kiara Palsma , Yousra Ben Haj Fredj & Loren Klink bestegen het zelfde podium met een prachtige derde plek.
In de middag kwamen er nog eens vier teams in actie.
A- junioren 1- Carlijn Gijsendorffer & Luca Munsterman na mooi uitgevoerde oefeningen tweede! Daarnaast waren zij al verzekerd van deelname aan het komende EK.
A- junioren- Amber Voolstra, Sidney de Vente & Chelsy Dijkstra beklommen het tweede schavot, Knappe prestatie.
A- junioren- 2 Sequoia Steensma & Lola van Zanden namen het goud in ontvangst en de daarbij horende felbegeerde titel " Nederlands kampioen" en zo werd landstitel nummer twee een feit!
A- senioren- Romy Zwiers, Danique van Berkum & Ratna Hulleman grepen jammer genoeg net naast de medailles en werden vierde.

Na deze mooie, zenuwslopende en zinderende finales, rest ons niets anders dan vol trots terug te kijken op een vol, druk, prachtig en vooral krachtig seizoen. Met dit jaar nog een EK te gaan waar SAZ twee teams mag afvaardigen is het een succesvol seizoen acro geweest.