Afbeelding

Eerste ‘Woest’ insectenhotel geplaatst op Zwolse Biologie Plus School de Werkschuit

Algemeen

Eerste ‘Woest’ insectenhotel geplaatst op Zwolse Biologie Plus School de Werkschuit

In de binnentuin van IKC De Werkschuit wordt door de kinderen van groep 4 hard gewerkt om een insectenhotel te plaatsten en af te werken. Er wordt getimmerd, gesnoeid, geboord en met grote spijkers gaten in klei gemaakt. In het insectenhotel vinden verschillende soorten insecten een eigen hotelkamertje om te kunnen overwinteren of om hun eitjes in te leggen.

Het insectenhotel is er een van een aantal gebouwd door leerlingen die op cultuureducatiefestival Woest hebben meegedaan aan de workshop GreenArt van Xplosief.

De workshop GreenArt van Xplosief is natuurlijk gewoon leuk om te maken, maar dat is niet de enige reden geweest om een workshop als deze te ontwikkelen. Het is voor onze jeugd ook belangrijk om te weten waarom we een insectenhotel bouwen en dat de bijen wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Vandaar dat Xplosief in samenwerking met Woest deze workshop heeft ontwikkeld. Zowel het Waterschap Zuiderzeeland en Tuinland hebben hulp geboden met een vrijwillige bijdrage en een sponsoring.

Nu is het aan de leerlingen van IKC DE Werkschuit om het insectenhotel een mooie plek te geven en haar toekomstige bewoners te ontvangen.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden