Afbeelding

Retrospectief Isabelle Huppert ; La Dentellière (in het Fraterhuis aan de Blijmarkt in Zwolle)

vrijdag 28 juni 2019 0:00

Psychologisch drama over het leven van een zwijgzaam meisje dat opgegroeid is in een arm arbeidersdorp in Noord-Frankrijk.

Pomme (Isabelle Huppert) is een eenvoudig meisje, dat met haar moeder in een dorpje in Noord-Frankrijk woont. Ze heeft haar naam te danken aan haar rode appelwangetjes. Enkele jaren later gaan ze met zijn tweeën in Parijs wonen, waar Pomme kappershulpje wordt. Daar ontmoet ze Marylène, die haar beste vriendin wordt. Ze gaan samen op vakantie naar Normandië. Marylène vindt al snel een vriend en laat Pomme alleen achter. Op een terrasje ontmoet Pomme de student Aimery de Beligne. Ze krijgen een relatie en terug in Parijs gaan Pomme en hij samenwonen. Aimery probeert Pomme naar zijn evenbeeld te vormen, iets dat tot grote spanningen leidt. Voor Isabelle Huppert bleek de film de doorbraak in haar carrière. Verfilming van de roman ‘La Dentellière’ (De Kantwerkster) van Pascal Lainé.

Filminstituut EYE organiseert deze zomer een grootschalig retrospectief van het werk van actrice Isabelle Huppert: ‘Le Monde d’Isabelle Huppert’. Het Fraterhuis vertoont daarom twee spraakmakende films uit haar lange carrière.

www.filmtheaterfraterhuis.nl