Afbeelding
Annie van 't Zand

Alweer de 3e stoomdag op zaterdag 6 juli met een speciale rondleiding voor senioren

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op zaterdag 6 juli a.s. is het gemaal weer onder stoom. Deze dag zijn er voor senioren twee rondleidingen gepland. Om 11.00 uur en 13.30 uur kunt u zich in het bezoekerscentrum melden om deel te nemen aan de rondgang onder leiding van één van onze vrijwilligers.

Natuurlijk kunt u ook op eigen houtje door het stoomgemaal lopen als u dat leuker vindt. Ook de jeugd zien we graag om een kijkje te nemen en te leren van hoe het vroeger ging.

U en jij zijn deze dag van harte welkom bij het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk 7 te Genemuiden. De aanwezige vrijwilligers geven natuurlijk weer met veel plezier uitleg over de stoomketel, stoommachine, het drijfwerk en het uitslaan van water uit de polder Mastenbroek.

Het gemaal is open van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, maar een kleine donatie stellen we zeer op prijs. Natuurlijk zullen we het helemaal fijn vinden wanneer u zich aanmeldt als donateur. Het bezoekerscentrum, waar u voor een kopje koffie, thee, fris en wat lekkers terecht kunt, is dan open.

Ook deze stoomdag is het gemaal Veneriete van Waterschap Drents Overijsselse Delta open en vrijwilligers van het waterschap geven u daar informatie.

De kaarsen met een afbeelding van het stoomgemaal zijn nog steeds verkrijgbaar. Ze zijn niet duur, dus heel geschikt als klein cadeautje i.p.v. een bosje bloemen.

Wist u dat u het bezoekerscentrum kunt huren voor bijeenkomsten, vergaderingen en voor het vieren van uw verjaardag? Er is ruimte voor ca. 50 personen en het uitzicht is magnifiek.

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 4 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden