Afbeelding

Column Papje

Rondje Swolle

Vanavond sluit de gemeenteraad de boeken over 2018 definitief af. Eerst een gesprek met de accountant en dan wordt er een oordeel over uitgesproken. Die stukken kunnen vervolgens opgeborgen worden. De blik kan weer volledig op de toekomst gericht worden.

Dat betekent vooral vasthouden van datgene wat tot nu toe in stad en regio is bereikt. En natuurlijk verder investeren in de stad met het oog op de toekomst. Er zijn 380 gemeenten in ons land. Zwolle staat in een vorige week verschenen onderzoek op de 88ste plaats. Dat is een zeer goed resultaat.

Plek 88 is voor een middelgrote gemeente uitstekend. Er zijn nogal wat kleine, lommerrijke gemeenten als Laren, Heemstede of Rozendaal die ‘natuurlijk’ hoger staan op de lijst. Maar grote(re) steden bieden dus meer. Gezondheidszorg, onderwijs, cultuur, wonen en winkelen.

In het onderzoek van Elsevier staat de Zwolse Brinkhoek op de zesde plaats in het lijstje ‘topbuurten’ en onze binnenstad staat zelfs tweede in het lijstje ‘beste binnensteden’. Nu mag volgens de nieuwe binnenstadmanager het centrum meer ‘bubbly’ worden. Wat een kreet, wat een ‘jeukwoord’.

Moet je daarvoor Aukje Grouwstra uit Deventer halen, terwijl er in eigen stad mensen als Sander Dol rondlopen. Vandaag draagt Dol dus zijn restaurant Koperen Kees over aan de Zwolse theaters. We zullen desondanks toch nog veel van hem gaan horen!

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02