Afbeelding
Gemeente Zwolle

Deelnemers Liftjeleven ontvangen certificaat

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Dertien deelnemers, die het programma Liftjeleven volgden, hebben op donderdag 27 juni hun certificaat ontvangen. Wethouder Klaas Sloots en Jeanine Schreurs van Stichting Lift reikten de certificaten uit.

Inwoners van de gemeente Zwolle die meer grip willen krijgen op hun uitgaven, met minder geld rond willen komen of schulden willen voorkomen, kunnen deelnemen aan Liftjeleven. Deelname aan de werkgroep is gratis, maar voorwaarde is wel dat deelnemers zich actief inzetten.

Sloots is trots op de deelnemers, die zorgvuldiger willen omgaan met hun geld. Hij sprak tijdens de bijeenkomst zijn bijzondere waardering uit voor zowel de begeleider als de deelnemers die zoveel tijd en energie in Liftjeleven hebben gestoken. “Ik vind het heel mooi om te zien dat dit soort ontwikkelingen in de stad gebeuren en dat kringbegeleiders zelf mensen werven om deel te nemen aan Liftjeleven”, aldus de wethouder. “Positief in het leven staan met een beperkt inkomen is vaak lastig. Tijdens de werkgroep Liftjeleven werk je samen met anderen aan een verbetering in je leven. Je wisselt tips uit over gezondheid, groen leven en zorgvuldig omgaan met geld. En daarom werkt de aanpak zo goed.” Ook de deelnemers zelf waren erg tevreden over de tips die ze vanuit Liftjeleven en ook van de andere deelnemers kregen.

Liftjeleven is een werkgroep waarin men wordt gestimuleerd bewust en zorgvuldig met zijn geld en leven om te gaan. Het is een leefstijlprogramma met de unieke aanpak van ‘Gelukkig met Genoeg’. Onder begeleiding van getrainde vrijwilligers ervaren deelnemers, in ten minste twaalf bijeenkomsten, hoe zij op een creatieve manier meer kunnen doen met minder geld. De deelnemer werkt zelf aan een gewenste verandering in zijn of haar situatie. Er is niet alleen aandacht voor het lesprogramma, maar er wordt ook concreet gewerkt aan de plannen. Een kring bestaat uit acht deelnemers en deelname aan een kring is gratis. “Iedereen die meer grip wil krijgen op zijn budget heeft baat bij Liftjeleven”, volgens de gemeente Zwolle. “Of dit wel of niet een probleem is, doet er eigenlijk niet toe. Als je vindt dat je geld alsmaar door je vingers glipt, als je een leuker leven wilt met een smallere beurs, ben je welkom bij Liftjeleven. Er wordt onder andere gewerkt aan onderdelen als handig inkopen, zuinig met energie, slim besparen, lekker eten voor weinig en budgetteren.”

Het belangrijkste doel van een werkgroep Liftjeleven is dat de deelnemer in een verander modus komt en weer grip krijgt op zijn budget, zodat die sterker en positiever wordt. Liftjeleven begeleiders krijgen daarom een intensieve training in het eerste jaar en nemen zelf ook actief deel aan het programma van Liftjeleven.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden