Afbeelding

Column Papje

Algemeen

Nu dus ook in Zwolle: de Satébar aan de Melkmarkt. Dit gebied tussen Grote Markt en Rodetorenplein is één van die plekken in de stad met veel horeca. Locatie ook van de wekelijkse warenmarkten en tal van andere evenementen, zoals de Blauwvingerdagen. Vanaf morgen weer elke woensdag in juli.

Ooit stroomde er water dwars door Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Grote Markt en Melkmarkt. Die Grote Aa werd in 19e eeuw gedempt. Een paar decennia geleden circuleerde er een plan om juist op de Melkmarkt dat water terug te halen, want het stroomt nog steeds onder de Markt door.

Men heeft dat helaas niet aangedurfd. Jammer, anders hadden we er nu een terrasje aan het water kunnen pakken. Misschien een taak voor de nieuwe binnenstad manager. Volgens haar moet het centrum toch meer ‘bubbly’ worden. Om dat jeukwoord nog maar eens te citeren. De kerken in ons land trekken steeds minder gelovigen. Dus krijgen de gebouwen een andere bestemming.

Zoals Waanders of de Proosdij, nu Sushi Blue Sakura. En nu dus ook de Grote Kerk. Je plakt er een cultureel aandoende naam op. Peutert 1 miljoen euro subsidie los. Een paar modieuze kreten als het ‘Academiehuis verbindt, verrijkt en verwondert’ en je hebt een nieuwe feestzaal. Op 31 december weer een grootse Nieuwjaarsparty en misschien ook iets voor carnaval?

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30