Afbeelding
Pedro Sluiter (archief)

Organisatie jeugdtoernooi TC '91 wil andere plek op kalender

Sport

ZWOLLE - De organisatie van het KNLTB Junior Toernooi, dat bij TC '91 aansluitend aan de Stadshagen Open plaatsvindt, wil met de KNLTB in gesprek voor een andere plek op tenniskalender.

"Het is nu in de eerste week van de schoolvakantie. Volgend jaar in de derde. Dan kun je het net zo goed niet houden", denkt toernooileider Martijn Klep, die in dat kader blij is met een evenaring van de zeventig deelnemers van 2018. Dit is in totaal, met het open jeugdtoernooi erbij.

De eerste editie van het toernooi ging nog door het leven als een Jeugdranglijsttoernooi met één ster. De tennisbond heeft dat systeem veranderd en spreekt in 2019 van KNLTB Junioren Toernooien onderverdeeld in goud, zilver en brons. Het toernooi heeft nu de bronzen status, maar of het kan doorgroeien naar zilver, laat staan goud, is de vraag aangezien het maar vier gravelbanen heeft. "Als alle categorieën doorgaan, kom je dan al in de problemen", weet Klep.

De Tennisschool Manon Jonker BRONS TC'91 Stadshagen Open gaat maandag (15 juli) van start gegaan en duurt tot en met zondag. Op de slotdag is er een clinic van Manon Jonker, mogelijk opnieuw met Wisse Jonker en Sarah van Emst. Er wordt gespeeld in drie van de zes mogelijke categorieën (-12, -14 en 16 jongens en meisjes), te weten jongens -12 en -14 en meisjes -12.